Over Frétec

Frétec is een slagvaardig dienstverlenend bedrijf.
Met ruime kennis van de praktijk in combinatie met diepgaande achtergrond kennis begeleiden wij tal van bedrijven in de food sector.

Onze klantenkring is gevarieerd: van bedrijven met enkele medewerkers tot grote multinationals, van bedrijven met één productielijn tot meer dan 30 lijnen. Ook verrichten wij diensten voor overheden en grote onderzoeksinstellingen.
Frétec is internationaal gericht: in tal van landen hebben wij projecten gerealiseerd en geadviseerd.

Wij komen zelf uit de praktijk: jarenlange ervaring in productie bedrijven van klein tot groot. Hierdoor hebben wij een echte “hands-on” mentaliteit ontwikkeld: meedenken met onze klanten en oplossingen vanuit de praktijk bedenken

De eerste jaren van Frétec (1992) waren wij vooral betrokken bij het (mede)ontwerpen en opstarten van zuivelprojecten in het buitenland. Dit waren kaasfabrieken en productie bedrijven waar dagvers-producten (o.a. yoghurt, vla, karnemelk, kwark, boter en consumptiemelk) en consumptie ijs werden geproduceerd.
Veel van deze projecten werden o.a. in Oost Europa, Rusland, Kazachstan, Uzbekistan en Georgië gerealiseerd.
Ook zorgden wij voor training van de operators.
Nog steeds zijn wij betrokken bij dergelijke projecten in genoemde landen, maar ook o.a. in het Midden Oosten en Azië.

In de 90-er jaren werden voedselveiligheid systemen gebaseerd op HACCP actueel. Voedselveiligheid en kwaliteitsmanagement systemen zijn een belangrijk onderdeel van ons bedrijf gaan uitmaken. Door onze praktijk kennis kunnen wij de eisen van dergelijke systemen goed vertalen in praktijk oplossingen.

Onze dagtaken zijn afwisselend: de ene dag zijn we op een klein bedrijf om mee te denken met uitbreidingsplannen, de andere dag wordt onze kennis gevraagd door een grote zuivelonderneming om de oorzaken van kwaliteitsproblemen op te sporen en te verhelpen. Dan weer worden wij benaderd door een overheidsinstelling met vragen op het gebied van voedselveiligheid. Elke dag bij ons is weer anders én een uitdaging….

Frétec privacyverklaring